TAIZÈ 2015

Vad är Taizé?

Taizé är ett kloster i Frankrike som många församlingar åker till året runt.
Klostret tar emot tusentals ungdomar varje år, Ljus och sånghäfte i Taize
från nästan alla länder i världen,
för att dela deras vardag en tid.
Taizé är känt för sina gudstjänster
som är präglade av sång.
Många väljer att åka dit på
sommartid och det gör vi med.

I Taizé får man umgås med ungdomar från hela världen och
det som brukar vara mest populärt är alla de sånger vi sjunger på
alla världens språk, även svenska.

Här lever vi tillsammans och hjälps åt med allt det som behövs göra, från matlagning, tältresning och städning. Varje dag träffas vi i internationella grupper och samtalar med ungdomar  från andra länder.

Botkyrka församling anordnar en resa till Taizé sommaren 2015 vecka 32 och om du är född 1998 eller äldre är du välkommen att följa med. Datum för resan är 1-10 augusti.
Kyrkan i Taize

Vad kostar det?

Att åka med på lägret till Taizé kostar 1900:- Då ingår resan T o R samt kost och Logi i Taizé. På vägen ner kan man ha med sig matsäck i bussen, men det är bra att även ha med sig lite fickpengar för glass, souvenirer och dylikt i Taizé samt mat på vägen hem. Resan tar upp till 30 timmar och vi sover i bussen på vägen dit och hem. Så det kan vara bra att ha med sig en kudde i bussen.

När och hur åker vi?

Vi åker tidigt på morgonen den 1 augusti och kommer hem på måndagen den
10 augusti. Vi kommer att åka buss från Botkyrka ner genom Danmark och Tyskland innan vi svänger in Frankrike. Vi är framme i Taizé tidigt på söndagseftermiddagen. Tiden för vår hemkomst är beroende på trafiken men det blir någon gång under eftermiddagen/tidig kväll på måndagen den 10 augusti. Vi blir alltså borta sammanlagt 10 dagar på denna härliga resa.

Hur anmäler jag mig?

För att åka med på denna resa så måste du vara född 1998 eller äldre. Alltså måste du fylla 17 år 2015 eller vara äldre. Anmälan gör du genom att klicka på ”Anmälan” här under.

Vi har 20 platser till denna resa och det är först till kvarn som gäller.

När ni har anmält er via ungibotkyrka.se så får ni ett inbetalningskort hem till er på 500:- som är anmälningsavgiften. När ni har betalat den så räknas ni som anmäld.

Då kommer nästa inbetalningskort  på resterande 1400:- skickas ut till er.

Avgiften är inte återbetalningsbar.

Under sommaren kommer vi ha 2  förträffar inför resan. Datum för dessa är 24 april och 29 maj. Mer info om förträffarna kommer efter anmälan.

Välkommen med din anmälan!

Vill ni veta mer om Taizé?  www.taize.fr